Kahveye iki farklı tarzda yaklaşmak istiyorum. İlki bitter bir şekilde yetiştiği toprağın tadını alması ve bunun damakta bıraktığı o his. Tabi bunun için orta derecede kavrulmuş çekirdekleri demleme yöntemi için uygun şekilde öğütmek sonra onu içindeki aromayı bırakacağı süre boyunca su ile muamele etmek gerekir. Kısa bir tarif ile bakacak olsak, 300 cc'lik bir bardak için 20 gram orta çekim kahveyi, V60 ile 3 dk içinde süzülecek şekilde yaparak o bitter aromanın içinde kaybolabilirsiniz.
İkinci kısmı ise renkli kısmı bence. Burada aslında 3. nesil kahvecilikten öte, 2. nesil kahvecilik ön planda olabilir. Biraz şeker, süt, süt köpüğü kullanıp, güzel bir espresso ile birleştirerek çok güzel şeyler ortaya çıkartabilirsiniz. Birçok farklı tarif buluabilirsiniz ancak ben ufak bir kısmını aşağıda bir görsel ile paylaşmak istiyorum.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder