Bu Blogda Ara

Translate

21 Mart 2019 Perşembe

Review: Yaşlı Adam ve Deniz

Yaşlı Adam ve Deniz Yaşlı Adam ve Deniz by Ernest Hemingway
My rating: 5 of 5 stars

Uzun bir sürecin güzel bir hikayesi halini almış bir yazı. Kıyıda yaşanan iç dünyanın, denizin ortasına doğru açılıp, okyanus esintileri arasındaki monolog ve balıkla yapılan yaşam mücadelesi mevcut. Yaşam mücadelesi bir yerde prestij mücadelesi oluyor. Zamanla o prestij yerini var oluş, hayatta kalma fikirlerine bırakıyor.
Hedefe ulaşmanın yetmediğini görmek için güzel bir anlatımı sahip. O hedefi sergileyebilmenin prestij katacağını hissettiriyor.

1900'lü yılların ilk yarısında yaşayan yazar için zorlu yaşamları anlatmanın güzel örneklerinden birisi olmuş bu kitap. Küba'da yaşadığı dönemin eserlerinden birisi olan kitapta, bölgenin coğrafi etkisi de kendini göstermektedir. 1953'te bu eser ile Pulitzer Ödülü alıp sonraki yılda Nobel Ödülü alması bu kitaptaki anlatım kalitesinin de gösterdiği gibi rastlantı olamayacak kadar olağan bir durumdur.

İç çatışmaların, monolog dolu anlatımlarım, deniz ve doğa ile olan savaşın eseri arasında insanın meydana çıkardığı yaşama iç güdüsünün en karanlık anları aşabileceğinin güzel bir göstergesi haline gelmiştir.

View all my reviews

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder