Bu Blogda Ara

Translate

15 Ekim 2019 Salı

Çakra 5: Boyun

İnsanın dünya ile iletişimini sağlayan, bedeniyle yani hayati fonksiyonları ile düşünce fonksiyonu yani ruhani fonksiyonlarının bağlantısını sağlayan çakra yani boyun çakrası sıradaki çakramız.

Belirsiz dünya içinde içsel rezonansı oluşturmak en temel görevidir. Sosyalleşmenin ilk döneminde gelişir, 7-12 yaş arasında. Yaratıcılığın ilk adımları burada atılır, kendini ifade etmeyi öğrenir burada birey.

İç ve dış arasındaki uyumu - ahenk için bir denge yeridir. İfadeler içindeki harflerin yapısı bunu gösterir. Sesli harfler ruhun ifadesidir. Ruhun biçimlendirme yöntemidir. Ancak bu biçimlendirmeyi yapmak için en önemli etken titreşimlerdir. İşitme engelli perküsyon sanatçısı "Evelyn Glennie" en güzel örneklerindedir. 

Rezonans; belirgin olmayan tüm titreşimlerimize ahenk verir. İnsan bedeni en büyük enstrümandır, bunun akortunu yapan yegane şey insan ruhudur.

İşte bu çakradaki en büyük çukur yalandır. Gerçeği bir kere ifade edemediğimizde o çukurun içine düşmüş, her seferinde o çukurun içinde yaşamaya itilmiş, döngüyü kırıncaya kadar yalan içinde var olmaya devam etmek zorunda kalmışızdır.

Çocuk sosyalleşmeye başladığında, çevresindeki kişiler tarafından kabul gördüğünde iletişimin beşinci çakrası aşamasına gelir. Muazzam bir öğrenme gerçeğinin içine girer ve ufkunda genişleme başlar.
Konuşmak ise öğrenmenin ve paylaşmanın en temel sonucudur. Mesele neden çok az ve ya çok fazla konuşutğumuzdur. Bu konuşmalar bazen insanın kafasının içinde gerçekleşir. Kafamızın içindeki konuşmalar ile meşgul olunca çevremizdeki konuşmaları kaçırırız. 
Konuşmanın en önemli özelliği ise; suçlamak, eleştirmek ve ya karşınızdaki kişinin hislerini ifada etmeye çalışmaktan kaçınarak, diktelerden uzak paylaşımcı ve yumuşak olmaktan geçer. 



Evrenin gizemlerini anlamak istiyorsanız enerji, frekans ve titreşim açılarından düşünün. Nicola TESLA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder