Bu Blogda Ara

Translate

14 Mayıs 2023 Pazar

İnternette Özgürlük İçin Alternatif Bir Yöntem: SnowFlake

VPN ağlarının günümüzde çok etkin kullanılması sonrasında farklı yöntemler de bizim için önemli hale geldi. Bunla ilgili olarak dahili VPN ağı olan tarayıcılar ön planda olsa da toplumca sık tercih edilen bir yöntem de kişileştirilmiş internet ağı hizmeti veren VPN servisleri olarak ön plandadır.

Dahili VPN ağı olan tarayıcı önerileri:

Özgürlük için bir başka ağ da anonim hizmetin bir parçası olan TOR ağıdır. 2020 yılından bu yana hizmet veren yapının için "deepweb" mevcut ve bu sayede gizli, hızlı ve her şeye ulaşılır kılınan bir ağ mevcut.


Sansür durumuna ya da kontrollü geçişlere karşı bir diğer önlem ise Snowflake olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternetin sansürsüz ilerlemesi için gereken yazılım paketidir. Geçiş için gerekli düğümleri sağlar ve kişiler üzerinden başka kurumlar tarafından meydana gelen engellemelerin aşılmasını sağlar ve temelinde Onion tarayıcılar için kullanılır. Bu sistem için TOR tarayıcısı üzerinden Snowflake yolunu kullanmak istenebilir. 


Android için Snowflake kullanmak: 

Programı aktif hale getirince önünüze basit bir ekran gelmektedir. "Köprüleri kullan" üzerinden köprü için kullanmak istediğiniz uygulamaları seçebilirsiniz. Ya da tüm programlar üzerinden kullanabilirsiniz.


Not: Tor'un kendisi bazı ülkelerde yasa dışıdır. İnternet gibi, her türlü içeriği iletebilir, ve bazı içerik türleri bazı ülkelerde yasa dışıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder