Bu Blogda Ara

Translate

22 Ağustos 2019 Perşembe

Çakralar 2: Kök Çakra

İnsan bedeninin gelişim basamakları içinde çakralaron bedenin omurgasına yerleşıp yukarı doğru yükseldiği kabul edilir. Bu yükseliş sırasında aradaki bağlantılar ile enerji aktarımları olur. 

Bu bölümde kök çakrayı tartışmak istiyorum. Yeri sakruma denk geliyor, yani leğen kemiğinin arkasındaki parçadır. İçinde sinir sisteminin sonu yer alır. 

1. Çakra yerden gelenin karşılandığı yerdir. Onun için elementi "Toprak" yani katı halinin sembolüdür. 

Toprak  çok şeyi açıklamaktadır. İnsanın varlığının ilk basamağının sembolüdür bu bölge. Korunma konusundaki yargıyı içeriri. Bu da Maslow  "Temel ihtiyaçlar piramidi" tarafından açıklanmıştır. İnsan varlığını tamamlama yoluna girince ilk basamakta korunma ve barınma iç güdüsü ortaya çıkar.

Toprak katı bir elementtir. Bükülmez, bundan kaynaklı olarak ondan güç almaya veya fiziğin önemli etkilerinden birisi olaran Newton Kanun'larından Etki-Tepki prensibi ile çalışır. Yani Ona aktardığın her güç sana geri döner. Alçalmaya çalıştıkça yükselirsin. 

1. Çakra ana rahminde gelişir. Gelişiminin en temel yerini, güvenliğin en yüksek olduğu yeri gösterir bu da. Gelişimin temelinde "cisimleşme" durumu mevcuttur. Fiziki bir kimlik kazanmak, kendini korumak, ana rahminden başlayıp 1 yaşına kadar bir kimlik kazanma durumunun göstergesidir. 

Topraklama buradaki ruhsal eylemin kendisidir. En temel parçasıdır. Buradaki temel felsefe doğdaki bitkilerden gelmektedir. Gördüğünüz her ağacı düşünün, onların dünya yüzeyindeki varlığını sürdürmeleri için dünyanın altında da o boyutta bir yaşam kurmaları gerekmektedir. Yani toprak ile olan ilişkileri arttıkça dünyadaki varlıkları büyümektedir. 

Burada içgüdüler temelde ön plandadır. Yani bedene dayalı bir zeka algoritması mevcuttur. Subkortikal yani bilinçaltı algılamadan doğan verinin incelenmesi ve kullanılması anlamına geliyor. 

Sahip olma hakkı
Birinci çakranın ortaya çıkardığı en temel olgulardan birisi cisimleşmek ve sahip olmaktır. 
Sahip olma ve var olma durumu insanların yeme davranışları veya alışveriş davranışları ile ilişkilendirilebilir. Buradaki davranışların tamamı maddenin kendisine ait bir nitelik kazanıp, cisminin bir parçası haline gelmesidir. Gelişimindeki yetersizlik yani Korunma ve Var olma içgüdüsündeki bozukluğua bağlı birey aşırı kilolu ya da zayıf bir kişi olabilir. Bedeniyle ilişkisi aşırılık gösterip, varlığını o bedene hapsedebilir ya da yetersizliği nedeniyle bedenine bakımı azalmış, ilişkisi kopmuş halde olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder