Bu Blogda Ara

Translate

11 Ağustos 2021 Çarşamba

Bilimin Arka Kapısı 2


 
 Daha önceki yazım Bilimin Arka Kapısı metninde farklı metodlardan bahsetmiştim. Bu sefer Mozilla Firefox kullanıcılarında işi kolaylaştıracak bir eklentiden bahsetmek istiyorum.

PaparPanda

Kendisi bir eklenti, Chrome ve Mozilla'ya ekleniyor. Sağ üstte görünce mutlu ediyor. 


O minik panda başlığını eklemek için öncelikle kendi web sitesine PaperPanda gitmeniz gerekli. Oraya ulaştıktan sonra tarayıcınıza uygun versiyonunu "Install Now" bölümünden ayarlayıp eklerseniz işlemin önemli kısmı bitmiş olacak.

Çoğu zaman direk aktif oluyor (kendi deneyimim öyle), ancak bazı durumlarda direk göremeyebilirsiniz. İnternet tarayıcınızı yeniden başlatabilirsiniz, hala aktif olarak göremiyorsanız sağ taraftaki menüden "Eklentiler" seçeneğini bularak aktif  olduğundan emin olmanızı öneririm.

Ayarlar konusunda önerim: 

Öncelikle üzerine tıkladığınızda "Download This Paper" ibaresini ve altında "Instruction" ve "Setings" menüsünü görmüş olursunuz.

1. Sayfaki makalenin aranacağı veri tabanı seçimi  için kullanılıyor. Buraya etkin bir SCI-Hub adresi girin, bu aralar .se uzantısı çalışmaktadır.

2. Sayfanın alt kısmında arama yaptığı domainler mevcut, çok kullandığınız makale sitelerini ekleyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Unutmayın temel işlem mantığı sayfadaki DOI numarasını bulup, sizin yerinize aratmak. 

Her araştırmada işinize yaraması dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder