Bu Blogda Ara

Translate

30 Ağustos 2021 Pazartesi

Mustafa Kemal ATATÜRK ve Büyük Türk Zaferi!

Tarihin tozlu sayfalarından bir not paylaşmak için bugün yazacağım. Aslında o sayfalar tozlu kaldı çünkü sayfalara konu olmuş kişilerin en temel özelliği, olayları gerçekleştirmek. Yazmak ise çevredekilerin görevi olarak devam etmektedir.

Dünya tarihinin Nuh tufanından sonra değiştiğini ve şekillendiğini biliyoruz. Buna bağlı olarak Orta Asya'dan köken alan ırklardan birisi olarak Türk'ler modern dünya tarihinde çok köklü olaylara neden olmuştur. 

Bunlardan ilki Kavimler Göçü, M.Ö. 350'li yıllarda dünya coğrafyasında etnik değişikliğin temelini oluşturan bu olay, Orta Asya'dan atılan bir okun avrupanın göbeğinde aranmasıyla bitmiştir. İkinci olay ise İstanbul'un Fethi olarak kabul edilmelidir. Fatih Sultan Han'ın şahi topları surda gedik açmakla kalmayıp, dünya üstünde bir çağ açıp bir çağ kapatmıştır.

20. yüzyılın ilk çeyreğinde meydana gelen 1. Dünya Savaş'ı ise bir başka olaydır. Bu savaş modern dünya düzeni üzerinde ilk adımların atıldığı savaş olarak düşünülebilir. Sosyolojik etkilerinin yanı sıra emperyalizm üzerine etkileri de ortadadır. Bu çağın en önemli aktörü toplumumuza mal olmuş ve ülkemizin kurucusu olan Mustafa Kemal ATATÜRK'tür.

TIME dergisinden bir dış haber tarih: 24 Mart 1923 , YAKIN DOĞU

M.K.ATATÜRK; "Türk nerede kendi efendisidir?" sorusuna cehennem'de cevabı veren insanlara TÜRKİYE'de! cevabını verendir. Türkiye'ye ait politikanın temelini oluşturan bu özelliği sayesinde ATATÜRK bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olmuştur. Yabancı otoritenin mandasını, himayesini, otoritesini red edip, özgür ve içsel niteliğin farkında bir ülke kurulması için ilk adımı atmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder