Bu Blogda Ara

Translate

8 Ocak 2019 Salı

Geçmiş Alışkanlıklar

Yıl olmuş 2019 aslında hızlı ve güzel bir çok şeyim var. 
Not alma konusunda kendimi geliştirdim, çok güzel online sistemlerden en eski usullere kadar giden bir algoritma zinciri içinde çeşitli onlarca örnek var.

Mesela en güzel yardımcım; 

EVERNOTE linki ile kaydolunabilecek bir sistem. Güzel bir senkronizasyon, bir ton şeye entegre ve kamera sistemini çok sevdiğim bir yapısı var. Bazen "script" gibi uzun soluklu yazılarımın bazen de ödevlerin araştırmaların yer aldığı not defterleri ile her yerde her cihazım da çalışmamı sağlıyor.


Bir diğeri ise en eski sistemden kalma "dolma kalem" im.


Aslında bu konuda dolma kalem anatomisi anlatmak istiyorum. Farklı uçları ile farklı yazım şekilleri ve içindeki mürekkebin verdiği ahenk ile keyif enstrümanı benim için.



Ucuna "Nib" deniliyor, mürekkebin kağıt ile buluştuğu o yerde şekil belli oluyor. İnceliği ve kesit şekli sizin yazı şeklinizi belirliyor diyebiliriz bir yerde. 


Bazılarının ucu yuvarlak, bu tarz uçlar ile yuvarlak kenarlı kaligrafiler çıkar iken, kesme uçlarda kesiğin eğimine göre yazının kaligrafik tipografisi değişmektedir. 

Bazı özel çoklu ve geniş uçlar da mevcut. Hat sanatı gibi özel durumlarda kullanılmak üzere ayrıldığı çok belli olmaktadır.

Tabi ben not alırken çok klasik kalan ince yuvarlak uç kullanıyorum. Mürekkep tutuşu kesiklere nazaran daha çok oluyor ama bu durum ilk hamlede kağıda daha fazla mürekkep akıtmasına engel olmuyor. Güzel bir kağıdınız yoksa yazmak bazen boyalı bir meziyet haline gelebilir.

Bir de her şeyden başka mürekkep renkleri var, başlı başına sanat olduklarını düşündüğüm şeylerden birisi de buradaki tonlardır...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder