Bu Blogda Ara

Translate

3 Eylül 2019 Salı

Çakra 3: Güneş Sinir Ağı

Sekiz Yapraklı Lotus
Tam mide üzerinde bulunan, üstüne ateş çıkartan, sembolü olan güneş gibi, yüksek enerjili bir yapının getirisidir 3. Çakra.

Enerji, güç, amaç en temel oluşumudur. İçerideki patlamayı hissedersin. Kişinin egosal gelişiminin dışa vurum şeklidir. Kendini tanımlama, harekete geçme ve uyanma şeklinde yapılanması mevcuttur. Hayatın oyun çağı denilen 18 ay-3,5 yaş arasındaki dönemine denk gelir.



Endişenin karında kelebekler uçuşturduğu histir. Enerji, güç ve iradaye ihtiyacımız olduğu anda sığındığımız durak olarak devreye girer.

Aşağıdan sıralar isek, kök çakrada bir madde vardı, sırta geldik ellerimizi hissettik, hareket meydana geldi, bu çakrada ise o hareketlerden doğan ateşi yani enerjiyi hissederiz.

Burada 3 fazlı bir eylem ortaya çıkmıştır, 1. fazda irade yani İccha, 2. fazda eylem yani Kriya ve 3. fazda ise bilgi yani Jnana olarak tanımlamıştır. Bir konuda ya da yolda sadece iradeli olmak ya da eylemde bulunmak yetmez, bilgi edinip bunları birbiri üzerine getirip bir bilinç ile tavlanması gereklidir.

İradenin kuvvetlendirilesi için aşağıdan gelen bilinçe ihtiyaç vardır. Ve bir şeylere niyet edip, gerçekleştirmek gerekir. Niyetsiz eylem sadece bir hevestir, zarar verici bir sonuca gidebilir.

Burada bazı şeyleri temele oturtmak gerekli, bunlar;

  • Eğer bir şeyi seçemiyorsanız, o zaman bunu neden yaptığınızı sorgulamalısınız.
  • Bir şeyi yapmamayı da tercih edebilirsiniz, "hayır" demek bir erdemdir. 
  • İrada enerji ve niyet ile yapılır.
  • 3. çakra 1. ve 2. çakraların dengesini sağlamak üzerine kurulur.
Bu çakranın bir parçasıda Ego'dur. Güçlü bir egoya sahip olmak, sağlıklı geliştirmek bu çakra için önemlidir. Rekabetçi dünyada güçlü bir egoya sahip olmak gereklidir.
Buradaki temel zayıf yön ise Utanç duygusudur. Utanç gücün tam tersidir.

Aşırılığın ve yetersizliğin dengesi ile güç doğar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder