Bu Blogda Ara

Translate

2 Eylül 2019 Pazartesi

Quesada Bahçeleri Girişimi

San Francisco'da insanların birbirleri ile daha kaliteli bir yaşam geliştirmek ve sevgilerini paylaşmak için geliştirdikleri bir içgörü durumunu anlatmak istiyorum sizlere.

Smith isimli bir sakinin görmek istediği dünyayı kapısının önünde yetiştirme başladığı, güzel kokulu çiçekler ve gülleri ekmeye başladığı o günler ile başlamış her şey. Katılımcılar ile dahada derinleşmiş.
Caddenin başından başlayıp, geriye kalanı boyunca, o karmaşık, ölü dokunun yerini 90'larda başlayarak günümüze kadar devam edem, çöpten, kokudan ve kötü görüntüden kurtarmak için, kirli atmosferden uzaklaştırmak için sürekli çiçekler, bitkiler, sebzeler ekerek geliştirmişler.
2002 yılında Smith, Jeffry, Carl Paige gibi sakinlerin katılımıyla girişim ilk ateşini büyük bir aleve çevirmeyi başarmış. Bölge çiçeklerin renkleriyle var olmaya başlamış. Daha parlak daha güzel kokulu ve çekici bir hal almış.
Caddelerde gülümseyen insanların ortaya çıkardığı ön bahçeleri sayesinde 2003 yılında 30 komşunun katıldığı bir blok bölgesine genişlemiş. İsmini o zaman kazanan girişim, bağışlar sayesinde büyümüş.

Şu anda bir çok katılımcıyla gelişmiş bir hal alan bu proje, gerisinde turist çeken, otellerin olduğu, hala insanların çiçek ektiği, gezerken zevk aldığı, renkli ve kokulu bir dünyanın getirdiği yer olarak devam etmektedir.


Adress:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder