Bu Blogda Ara

Translate

2 Temmuz 2018 Pazartesi

#TekSöz 3: Tek Eşlilik


 Farklı bir kitabın satırlarından yaklaşmak istiyorum konuya, Adam Philips tarafından kaleme alınmış olan, Tek Eşlilik kitabının satırları arasında dikkati çeken bir çok aforizma var. Bunlardan bir tanesi ise;

Tek eşlilik yanında daime sadakatsizliği getirir, bir ihtimal olarak olsa da.


tek eşlilik goodreads ile ilgili görsel sonucu
Bazen düşüncenin kendisi, ortaya çıkardığı somut etkilerden daha fazla irdelenmeye yönelik hamleler üretir. Aslında bu aforizma düşüncenin bütün ihtimalleri de gözden geçirmek üzerine kurulu olduğunu gösterir vaziyette olmasına rağmen, korkutucu bir içeriğe de sahip görülebilir.

İlişkiler üzerine yazılmış ansiklopediler yığını dışında insanın anlaması gereken tek şey var, her ilişki en az iki taraf arasında kabullenilmiş yazılı ya da yazısız şartlar ile bir bütün içinde ilerler. Bu şartların yolda değişmesi, iki tarafın kabullenmesi ile ortaya çıkabilir.

Aslında aforizma için farklı bir nokta daha var, ihtimallerin olasığı üstüne hesap yapmak ve olasılıktaki artışa yönetilik önlemler alma gereksiniminin doğması olarak düşünülebilir. 

Sonuçta, ikili ilişkimiz bir devlet ilişkisi değil, mühim olan devam eden hayata giren kişi ile mutlu olmak, bu süreçte her şeyi somut nedenlere bağlamak yerine içeriden gelen hissiyat ve isteğe bağlamak tükenmemenin en güzel yoludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder